Кадър: Bloomberg TV BulgariaВсичко, което се случва тази година в туризма,

...
Кадър: Bloomberg TV BulgariaВсичко, което се случва тази година в туризма,
Коментари Харесай

Румен Драганов: Българите показаха как се поставя основата за устойчив туризъм

Кадър: Bloomberg TV Bulgaria

Всичко, което се случва тази година в туризма, е за положително и може да извлечем изгоди от него . Къщите за посетители и фамилните квартири бяха цялостни от самото начало. Там има положително обслужване и то е персонално, тъй като хората се познават. Доста хора резервираха салдото и устояха на рецесията. Българите и като туристи, и като предоставящи туристически услуги демонстрираха по какъв начин се прави основата за резистентен бизнес.

Това мнение изрази в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването " Светът е бизнес " доцент д-р  Румен Драганов , шеф на Института за разбори и оценки в туризма.

За огромните корпоративни хотели обаче той сподели, че са получили пари, които не са били генерирани директно от съответния бизнес, а от страничните приходи на притежателите. " Те наливат пари и търсят норма на облага, само че започнаха да одобряват задграничен личен състав, който е по-нископлатен ", уточни той, написа investor.bg.

Като безумство в цялата обстановка Драганов дефинира унищожаването на природата.

Според данни от Института за разбори и оценки в туризма 7,2 милиона ще са пътуващите в интервала сред май и края на октомври. " От друга страна, към 550 хиляди са българите, които не отидоха в чужбина, и една част от тях се насочиха към родното Черноморие ", пресметна той.

Доц. Драганов взе отношение по тематиката за дигитализацията в туризма, като акцентира, че тя е значима, само че " би трябвало да я има човещината, другояче няма да има туризъм ".

" 20 години е дълъг интервал за концесии и " връзва ръцете " на идващите ръководещи. Това е изменничество по отношение на туризма ", счита специалистът в туризма.

" Работата на министъра на туризма е основаване на политики, които да усъвършенстват икономическата среда и да редуцират корпоративните ползи и основаването на картели, както и наливането на пари в офшорки. Добре е да има тъждество сред икономическите субекти ", акцентира Румен Драганов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР